PROSECCO EXTRA DRY

Denominazione di Origine Controllata

EXTRA DRY

GRAPE VARIETY: Glera 100%

ORIGIN: Pramaggiore, our own vineyards

SOIL TYPE: Medium texture, clayey

VINIFICATION: White vinification of grapes through soft pressing followed by cold decantation. The resulting must is transferred to steel vats where fermentation is completed over 10 days at a controlled temperature of 18-20 °C on carefully selected yeasts. The “basic” wine is placed in prise de mousse pressure tanks where it ferments for 18-20 days on active yeasts at a controlled temperature of 14-16 °C. When the required over pressure is reached (approx. 6 bar) the mass is cooled to -4 °C to stop fermentation and aid stabilisation. It is then held at a controlled temperature for at least one month so that it can mature naturally on the yeasts. At the end of this period the wine undergoes filtering and isobaric bottling.

COLOR: Straw colour with fine, lingering perlage.

SCENT: Delicate scents of flowers and white pulp fruit.

FLAVOUR: The flavour is pleasantly soft with good acidity and sapidity which makes this wine easy to drink.

SERVING SUGGESTIONS: A versatile wine, easy to drink and particularly good as an aperitif, with entrees and appetizers in general, and with cheese and fat-free processed meat. Ideal throughout the meal, with either fish or white meat.

NEWS

IL NOSTRO VINO A CASA TUA

In questo momento vogliamo essere vicini a tutti i nostri clienti.
Rimani a casa, il vino te lo portiamo noi!

Per informazioni e ordini:

📞 Chiama il numero 0421 799314
📧 Scrivi a vendite@aigalli.it

Continue...

GUIDA VINIBUONI D'ITALIA: GOLDEN STAR!

Il nostro Lison Classico DOCG ha ottenuto due dei massimi riconoscimenti assegnati ai Vini d’Eccellenza dalla Guida Vinibuoni d'Italia: la Golden Star e la Corona da parte degli esperti del settore e wine lovers. Uno scrupoloso processo di selezione che ha portato a decretare i 700 finalisti nazionali tra gli oltre 27 mila campioni provenienti da tutta Italia. Importanti riconoscimenti che consolidano il successo del vino più rappresentativo della nostra zona di produzione, un simbolo della nostra Identità.

Continue...

IWSC 2019: TRE NUOVI RICONOSCIMENTI

Altri tre importanti riconoscimenti internazionali per i nostri vini! l Lison Classico DOCG ha ottenuto la Medaglia d'Argento con ben 90 punti, mentre il Sauvignon "Selezione" ed lo Chardonnay "Selezione" la Medaglia di Bronzo. L'International Wine & Spritis Competition rappresenta uno dei più importanti e storici concorsi enologici internazionali, con vini e spiriti provenienti da ben 90 Paesi produttori partecipanti, ed una giuria internazionale composta da oltre 400 membri.

Continue...

DECANTER 2019: NUOVE SODDISFAZIONI

Un altro successo per i nostri vini autoctoni.
Il Refosco "Selezione" è stato premiato con la Medaglia di Bronzo al Decanter Awards 2019, il più grande e prestigioso Concorso Vinicolo al Mondo, giudicato dai più autorevoli esperti e professionisti del Wine Business.Un grande risultato che premia il lavoro di valorizzazione dei vini che meglio rappresentano il nostro terroir.

Continue...

News Archive

CONTACT US FOR INFORMATION ABOUT OUR WINE OR WINERY

Please use the form on the left to ask for information, give us ideas, advice or criticism, or to register for our newsletter (fields with asterisks are required). By subscribing to our newsletter you will be updated about initiatives and news from our winery and about our products.

Azienda Agricola Ai Galli di Buziol Elide

Via Loredan, 28 30020 Pramaggiore (VE) - Tel. (+39) 0421 799314 - Fax (+39) 0421 203350 - e-mail: info@aigalli.it - P.Iva 00861600278

Fondo Europeo Agricolo per lo sviluppo rurale

Area Riservata - Privacy & Cookies - Credits